SISTE: Lagmannsretten har forkastet anken fra Merete Hodne, som gikk til sak mot Løgnaslaget (med blant annet Per Inge Torkelsen) fordi de omtalte henne som «nazifrisør» i en sketsj. I tingretten ble komikerne frifunnet for ærekrenkelser. Hodne må nå betale saksomkostninger på cirka 367 000 kroner. - Hvis dette blir en stående dom, så åpner det en helt ny dør. Da er det greit å kalle folk nazist i forskjellige sammenhenger. Det er en dør vi bestandig har holdt lukket, sier Hodnes forsvarer, Per Danielsen, til NRK. Han varsler anke til Høyesterett. Hodne er tidligere bøtelagt fordi hun nektet en hijabkledt kvinne å komme inn i frisørsalongen sin.

NIELSEN GÅR AV: USAs sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen trakk seg søndag fra stillingen - det har lenge versert historier om spenninger mellom Nielsen og Trump, der førstnevnte er blitt oppfattet som en brems for presidentens strengeste tiltak i innvandringspolitikken (han skal også ha klaget sin nød over Nielsen til egne rådgivere): «Det er dypt alarmerende at Trump-statsråden som plasserte barn i bur, nå angivelig trekker seg fordi hun ikke er ekstrem nok for Det hvite hus», uttalte demokraten Nancy Pelosi (med henvisning til interneringen av migrantbarnsøndag kveld. I dagene før Nielsens avgang, kvesset Trump nok en gang anti-innvandringsretorikken: «Landet vårt er fullt», uttalte han under inspeksjonen av et grensegjerde mot Mexico fredag.

«BIBI» I TRØBBEL: Israels statsminister Benjamin «Bibi» Netanyahukjemper for sitt politiske liv før parlamentsvalget tirsdag, der han møter kraftig motstand fra utfordreren Benny Gantz, den tidligere generalstabssjefen som har vunnet terreng med løfter om mer sikkerhet og anklager om maktmisbruk mot den sittende statsministeren (Netanyahu blir etter all sannsynlighet tiltalt for korrupsjon).

Flere meningsmålinger viser tilnærmet dødt løp mellom de to kandidatene og deres respektive partier - Blått og hvitt og Likud - men hvem som blir statsminister handler i stor grad om hvilken kandidat som klarer å forhandle seg frem til en styredyktig koalisjon i Knesset (der ingen partier noensinne har hatt flertall).