Nyhetsbrev mandag 7. mai: Israelske eks-spioner snoket for Trump-staben + økning i vold mot lærere

FLYAMBULANSE-KRISEN VOKSER: Legeforeningene i Finnmark og Troms krever nå at helseforetakene bryter den nettopp inngåtte kontrakten om ambulansefly med det svenske selskapet Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA). Beredskapen i nord har de siste ukene vært rammet av fly som står på bakken fordi dagens operatør, Lufttransport, som fortsatt skal levere ambulanseflytjenesten til sommeren 2019, ikke har piloter igjen til å bemanne dem. Flere piloter har sagt opp og ytterligere er sykmeldt eller har erklært seg «not fit to fly», i kjølvannet av at selskapet etter 27 år tapte milliardkontrakten til Babcock – uten at forhandlinger med Norsk Flygerforbund om å overdra pilotene kollektivt ledet fram. Sp, SV og Ap krever redegjørelse i Stortinget fra helseminister Bent Høie, mens Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) mener at Riksrevisjonen må granske anbudsprosesssen. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started». SÅ: Et knippe viktige Donald Trump-nyheter fra helga:

  • The Observer avslører at presidentens stab i mai i fjor 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.