FRP-LANDSMØTET: Okei, så uttalte Frp-leder Siv Jensen under en takketale på årets landsmøte at partiet skulle «dundre ut og knuse disse jævla sosialistene» (utsagnet ble avdramatisert av flere som var til stede, deriblant politiske kommentatorer i både DagsavisenBergens Tidende og TV 2), men det skjedde også mye annet da partiet samlet seg på Gardemoen i helga (og da tenker vi ikke på at Per Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes uttalte at hun ikke trivdes noe særlig - «Bahareh føler mye fordommer her»utdypet Sandberg):

  • Carl I. Hagen fikk et enstemmig landsmøte med på å bruke overskudd fra oljefondet til slette bomstasjongjeld og dermed gjøre bomstasjoner overflødige - kostnaden er anslått til cirka 100 milliarder kroner.
  • Partiet vedtok også en enstemmig resolusjon om at foreldre bør miste barnetrygden i en periode dersom barna deres begår lovbrudd - forslaget skal føre til at «foreldre aktivt hindrer barnas involvering i usunn og kriminell aktivitet».
  • Frp vil også DNA-teste foreldreløse barn av norske IS-krigere før de hentes hjem til Norge - partiet vil ikke «under noen omstendighet medvirke til at IS-krigere eller IS-kvinner kommer tilbake til Norge».
  • Etter opphetet debatt vedtok partiet å jobbe for obligatorisk vaksineringav barn, helsepersonell, flyktninger og asylsøkere  («økologisk mat og yoga hjelper ikke mot meslinger», sa for øvrig FpU-nestleder Andreas Brännström).
  • Norske kommuner skal ikke ha vetorett i spørsmål om vindmølle-utbygging, men deres mening skal tillegges «vesentlig vekt», vedtok landsmøtet - et forslag fra Oslo Frp om å si nei til all bygging av vindmøller på land falt med stor margin.

GIKK TIL KAMP: Valgkomitéen i Frp hadde ikke innstilt Christian Tybring-Gjedde til en fast plass i partiets sentralstyre, men han gikk til kampvotering under landsmøtet - og vant: «Jeg tror på nasjonalstaten, og jeg tror globalismen har feilet. Jeg tror ikke på FN. Jeg støtter Israel. Det den nasjonen får til mener jeg er fantastisk. Jeg er også klimaskeptiker»sa han i valgtalen, der han i tillegg rakk å nevne «måten muslimske innvandrere segregerer seg på. De sier at vi skal tilpasse oss dem, ikke omvendt».

Ifølge Aftenposten ble det murret i landsmøtegangene over at valgkomitéen ikke hadde funnet plass til samferdselsminister Jon Georg Dale i verken sentralstyre eller toppledelsen. Nyutnevnt eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug og Os-ordfører Terje Søviknes ble for øvrig valgt til 1. og 2. nestleder ved akklamasjon. «Jeg mener folk skal få lov til å røyke, drikke og spise så mye rødt kjøtt de bare vil», uttaler førstnevnte i et intervju med NRK i dag.

STOPPET NY GAZA-KRIG: Uten at det i skrivende stund er bekreftet fra offisielt hold, skal en våpenhvile ha trådt i kraft mellom Israel og palestinske militanter etter at krigen i Gaza blusset opp i helga. Minst tre sivile israelere ble søndag drept da hundrevis av raketter ble skutt fra det Hamas-kontrollerte området, noe som utløste israelske luftangrep på bostedene til kjente militsledere og Hamas-kontorer, samt målrettede angrep på individuelle militanter. Til sammen skal 23 palestinere være drept, blant dem en 12 år gammel gutt og to gravide kvinner. Noe av bakgrunnen for den raskt eskalerende situasjonen i helga var demonstrasjoner mot Israels blokade av Gaza, som Israel mener er nødvendig for å hindre våpen å tilflyte militantene. Ifølge Al Jazeera skal Israel ha gått med på visse lettelser i blokaden som en del av våpenhvileavtalen, som Egypt skal ha vært sentral i å forhandle fram.