Siste: Det blir ingen politietterforskning av Kristian Tonning Riises seksuelle omgang med en 16-åring på en partisamling i 2014.  «I denne vurderingen inngår blant annet om det er sannsynleg at det foreligger et straffbart forhold, og forholdsmessighet - der sakens alvor, mulighet for en fullstendig opplysning av saken og hensynet til blant andre fornærmede - blir vurdert», skriver politiet i en pressemelding, ifølge Aftenposten.

Og: Som ventet anker Greenpeace / Natur og Ungdom dommen i det såkalte klimasøksmålet, til Høyesterett. (De mener å ha juridisk støtte for å hoppe over lagmannsretten).

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

«RETTFERDIG OG REALISTISK»: Det er liten tvil om at dagens store innvandringsutspill i Danmark vil skape bølger i debatten i også Norge og Sverige - samme dag som Jonas Gahr Støre møter begge sine søsterpartifeller i Stockholm. For nå vil sosialdemokratene i Danmark nekte å gi opphold til asylsøkere mens søknaden behandles. I stedet skal de sendes til et «dansk-drevet mottakssenter i et tredjeland i for eksempel Nord-Afrika», ifølge DRs gjengivelse av forslagspakken kalt «rettferdig og realistisk», som nettopp ble presentert på en pressekonferanse. Det nye asylsystemet vil Socialdemokratiet kombinere med et tallfestet tak på ikke-vestlig innvandring, som årlig skal vedtas av Folketinget. Tallet skal ifølge forslaget omfatte både flyktninger, personer med humanitært opphold og familiegjenforente. – Jeg vil gjerne tvinge oss dansker til å tenke oss om i vår utlendingspolitikk, og gjøre det år for år. I dag er det jo ingen som tar ansvar for hvor mange mennesker som kommer hit, sier partileder Mette Fredriksen til DR. Hun hevder også Danmark skal kunne gjennomføre endringene unilateralt om nødvendig: «Målet er å få med flere land, men jeg er klar til å gå fremst fra dansk side».