Nyhetsbrev mandag 30. september: Frykter for Trump-varslerens sikkerhet + Frp-Amundsen får motbør internt i partiet

RIKSRETT-NYTT:

  • Etterretningskomiteen i Representantenes hus er i ferd med å få i stand en utspørring av den ennå anonyme varsleren (en erfaren CIA-ansatt) i Ukraina-skandalen. Trump anklager lederen for den nevnte kongresskomiteen for forræderi, og krever å få møte varsleren personlig.
  • Varslerens advokater frykter for mannens sikkerhet, etter uttalelser fra Trump de ser på som trusler
  • Fox News (!) avslører at Donald Trump i sommer var alene om beslutningen om å fryse pengestøtten til militæret i Ukraina, det antatte pressmiddelet mot landets president i landet da Trump ba om en etterforskning ment å ramme Joe Biden. Både Pentagon, Utenriksdepartementet og Det nasjonale sikkerhetsrådet hadde vært enige om å effektuere støtten.
  • Det er ventet at kongresskomiteene som nå utfører riksrett-forberedelsene snart vil sende stevninger til Trumps advokat Rudy Guiliani for å tvinge fram dokumenter. Det samme har allerede skjedd med utenriksminister Mike Pompeo. I neste uke er forøvrig flere av Pompeos underordnede stevnet som vitner under ed. Det kan også skje med en sentral Ukrai...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.