Nyhetsbrev mandag 29. april: Nytt hatdrap og «manifest» + Høyre frir til aksjonsliste + Ytre høyre fram i Spania

ANGREP MOT SYNAGOGE: En kvinne ble drept og tre personer skadet da en 19 år gammel mann - identifisert av amerikansk politi som John T. Earnest - åpnet ild med en halvautomatisk rifle ved Chabad of Poway-synagogen nord i den amerikanske byen San Diego like etter klokken 11.20 lokal tid lørdag. Gjerningsmannen overga seg til politiet, som mistenker at han også står bak en brann i en moské i forrige måned. Før angrepet skal 19-åringen ha postet et rasistisk og antisemittisk brev i nettforumet 8chan, der han hevdet å være inspirert av Christchurch-drapene i mars og angrepet mot Tree of life-synagogen i Pittsburgh, der 11 ble drept i oktober i fjor. Robert Bowers, som sto bak ugjerningene i...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.