Nyhetsbrev mandag 28. oktober: Regjeringen beklager etter enorm NAV-skandale + Brexit 2020?

NAV-SKANDALE – 36 SENDT I FENGSEL PÅ FEIL GRUNNLAG: Feil praktisering av trygderegler gjennom mange år har ført til at hele 36 – trettiseks –personer har fått ubetinget fengsel i opptil åtte måneder. I tillegg har omlag 2400 personer trolig fått krav om tilbakebetaling som er feil. Det var det smått utrolige budskapet da både Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), Nav-direktør Sigrun Vågeng og riksadvokat Tor-Aksel Busch i ettermiddag holdt pressekonferanse om fadesen – som berører sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger fra Norge til et annet EØS-land mens personene har vært bosatt i Norge. Nav har brukt gamle regler helt siden EUs trygdeforordning kom i 2012, før Trygderetten i 2017 slo  fast at Nav skulle ha endret praksisen. Gjennomgangen av avgjørelsen har pågått til nå. – Dette er veldig leit, og jeg beklager naturligvis på det sterkeste (...), sier Nav-direktør Vågeng.  Hun satt ikke stolen da forordningen kom, men har vært sjef siden september 2015, altså i flere av årene der skandalen forble uoppdaget. Nå starter departementet en ekstern granskning. Gjenopptakelseskommisjonen er varslet om selve straffesakene, og Riksadvokaten uttaler at påtalemyndigheten nå må gjennomgå i hvilken grad offentlige etater skal anses som eksperter i slike saker. UTSATT IGJEN: EU går med på nok en utsettelse - denne gang til 31. januar 2020 - før Storbritannia må forlate unionen. Det varslet president for EU-rådet Donald Tusk på Twitter i dag. Storbritannia vil også få muligheten til å forlate unionen før dette, gitt at den fremforhandled...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.