Nyhetsbrev mandag 28. januar: Taliban nærmer seg enighet med USA + Ropstad tar avstand fra «seksuell reorientering»

GJENNOMBRUDD: USA og Taliban er i ferd med å bli enige om rammeverket for en fredsavtale i Afghanistan. Kjernen i avtalen er at islamistbevegelsen garanterer å hindre at afghansk territorium blir brukt av terrorister, noe som i sin tur kan lede til innrømmelser som samlet rettferddiggjør en full tilbaketrekning fra amerikanernes side, skriver New York Times. Dette må blant annet innebære at Taliban går med på en våpenhvile og direkte samtaler med afghanske myndigheter, noe som så langt ikke har vært mulig å få til. KRISEN VOKSER: Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Boltonadvarer i dag Venezuelas bestridte president Nicolas Maduro mot vold eller truende oppførsel mot amerikanske diplomater i landet. «Enhver vold eller intimidering av av USAs diplomatiske personell, Venezuelas demokratiske leder Juan Guaidó eller nasjonalforsamlingen vil i seg selv utgjøre et grovt angrep på rettsstaten og vil bli møtt med en betydelig respons», tvitret Bolton. I helga bøyde Maduro av fra 72-timersfristen han hadde satt som frist for at USAs diplomater skulle forlate landet, men Den politiske krisen er uoversiktlig etter at USA og flere enn 20 andre land har anerkjent Guaidós selverklærte status som overgangspresident, mens land som Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Spania har gitt Maduro et ultimatum der de gjør det samme om han ikke har utstedt nyv...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.