Nyhetsbrev mandag 26. november: Krim-krise, nazister i slagsmål og Resett-opprop

KRISEMØTE: Konflikten mellom Russland og Ukraina (førstnevnte annekterte som kjent Krim-halvøya i 2014) tilspisset seg kraftig søndag, da russiske styrker blokkerte, åpnet ild mot og tok kontroll over tre ukrainske marinefartøyer ved Kertsjstredet mellom Svartehavet i sør og Azovhavet i nord. Stredet forbinder Krim-halvøya og det russiske fastlandet (russerne satte tidligere i år opp en bro over stredet, til sterk kritikk fra ukrainske myndigheter). Natt til i dag ble den ukrainske hæren på 250 000 soldater satt i full beredskap, mens president Petro Porosjenko ba parlamentet vedta 60 dager militær unntakstilstand. Russerne hevder på sin side at Ukraina med vilje framprovoserte hendelsene og sier de vil framlegge bevis for dette. Mandag har FNs sikkerhetsråd innkalt til krisemøte, ifølge 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.