Nyhetsbrev mandag 26. november: Krim-krise, nazister i slagsmål og Resett-opprop

KRISEMØTE: Konflikten mellom Russland og Ukraina (førstnevnte annekterte som kjent Krim-halvøya i 2014) tilspisset seg kraftig søndag, da russiske styrker blokkerte, åpnet ild mot og tok kontroll over tre ukrainske marinefartøyer ved Kertsjstredet mellom Svartehavet i sør og Azovhavet i nord. Stredet forbinder Krim-halvøya og det russiske fastlandet (russerne satte tidligere i år opp en bro over stredet, til sterk kritikk fra ukrainske myndigheter). Natt til i dag ble den ukrainske hæren på 250 000 soldater satt i full beredskap, mens president Petro Porosjenko ba parlamentet vedta 60 dager militær unntakstilstand. Russerne hevder på sin side at Ukraina med vilje framprovoserte hendelsene og sier de […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.