Nyhetsbrev mandag 26. februar: Hetsen mot Sumaya Jirde Ali + her er flere frimurere i politikken

Labour-leder Jeremy Corbyn får kritikk fra både høyre og venstre etter Brexit-talen i dag. Ellers: TENN FAKLENE: «Hettemåke», «send trygdepuddingen hjem», «frastøtende», «akbar-kjerring», «feit sugge overforet på NAV-penger», «skrulle», «mindre pen», «tragisk skapning», «æsj for et menneske», «tragisk eksemplar av et menneske», «returner henne til Afrika», «det er slike vi ikke vil ha i Norge», «frekk sugge», «fælt kvinnemenneske», «dette ufyselige vesenet, send henne hjem til Somalia», «en svik og en skam å kalle denne tildekkede såta for dame», «Allahs ass - ligner iallfall», «send henne hjem der hun kom fra», «fødemaskiner fra Afrika», «ikke norsk denne nesten blåsvarte somalieren», «hater den jenta der», «hetsen hun får er fortjent!», «slå ring om henne, søl bensin og tenn faklene». Det var noen av hundrevis av kommentarfeltmeldinger rettet mot Sumaya Jirde Ali (20) hos Resett i løpet av fire dager der nettstedet har fokusert på den trusselutsatte samfunnsdebattanten i minst tre ulike oppslag. Den mest brutale av Resetts egne tekster kom fra en anonymisert skribent under pseudonymet «Mumler Gåsegg», som blant annet kaller Jirde Ali «spissen på det somaliske og særdeles aktivt fødende, tunge spydet som er kastet inn i Norge»

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.