Nyhetsbrev mandag 25. februar: Giske vil ikke uttrykke tillit til Støre + Wara avkreves svar om Huawei

SABELRASLING OG BLODIGE GATESLAG: Opposisjonsleder Juan Guaidó i Venezuela, som USA regner som landets legitime president fram til et eventuelt nyvalg, møter i dag den amerikanske visepresidenten Mike Pence i Colombia mens konflikten med president Nicolás Maduro stadig tilspisses. Minst fire mennesker ble drept og omlag 300 skadd da det i helga brøt ut sammenstøt mellom venezuelanske politifolk og aktivister som prøvde å bryte myndighetenes blokade av grensa og ta hjelpesendinger over grensa tross Maduros nei til slike utenlandske forsyninger. Guaidó mener det internasjonale samfunnet  må «holde alle muligheter åpne» i kampen for å få Maduro avsatt. Spania er blant de europeiske landene som har anerkjent Guaidó, men den spanske utenriksministeren understreket i dag at det ikke er aktuelt å støtte en militær intervensjon. KRIG I VEGETASJONEN:  Internt i Ap blir det av flere oppfattet som en «krigserklæring» fra Trond Giskes side at han i et intervju med TV 2 fredag kveld sa følgende i stedet for å  å gi Jonas Gahr Støre en tillitserklæring: «Vi har den lederen vi har til vi har en ny»«Jeg tror signalene fra Trond Giske så langt viser ganske tydelig hva som nå venter: Silkehanskene er av og det duket for krig i både åpent lende og i vegetasjonen langs ytterkantene», skriver sjefredaktør John Arne Moen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.