Nyhetsbrev mandag 22. oktober: KrF i krisemøte om spillereglene + AUF vil avvikle oljeindustrien før 2035

KRF - 11 DAGER IGJEN - KRISE FOR HAREIDE: KrF-ledelsen, i hvert fall Knut Arild Hareide, mistet brått kontrollen over prosessen inn mot landsmøtet 2. november, og den venstredreide regjeringsplanen henger i en tynn tråd. Situasjonen i partiet utvikler seg nå time for time, så jeg håper dette er noenlunde riktig:
  • Nå straks starter det ekstraordinære landsstyremøtet (på telefon) som Hareide hasteinnkalte til i går kveld, som følge av det store nederlaget i Rogaland KrF. Temaet er hvordan delegater til landsmøtet skal velges i fylkesmøtene som ennå gjenstår. Buskerud KrF, som skal ha møte senere i kveld, kalte Hareides manøver «utidig innblanding», og i 13-tida uttalte partilederen at han «ikke vil legge frem noe forslag om retningslinjer for valg av delegater». En ringerunde NRK har gjort i dag viser imidlertid at det bare er i nettopp Buskerud at fylkeslederen i utgangspunktet ønsker vinneren-tar-alt-prinsippet som ga det spektakulære resultatet i Rogaland.
  • Høyresiden gjorde altså i praksis rent bord på det svært  viktige møtet iRogaland KrF lørdag, der 15 av 16 landsmøtedelegater nå er «blå», mens fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal er den eneste «røde». – Rogaland sender med sin avstemning et signal til resten av pa...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.