Nyhetsbrev mandag 22. januar: Varsler mot 12 personer i Høyre + Sånn er budsjettkrise-mandagen i USA

God morgen! VENDETTA: Det skaper sjokkbølger i det internasjonale samfunnet at Tayyip Erdoğan har sendt tyrkiske bakkestyrker inn i Syria i det som nå er et massivt angrep på byen Afrin. Den er kontrollert av den kurdiske YPG-militsen som har vært USAs partnere i krigen mot IS. Tyrkias manøver skjer på tvers av advarsler fra både amerikanerne, Russland og en rasende Bashar al-Assad. Her er en kjapp analyse av hvor høyt spill et fullt angrep mot kurderne er i den uoversiktlige situasjonen nord i Syria. SKJØR LØSNING: Sosialdemokratene i SPD stemte i går til slutt ja, med snau margin, til å starte koalisjonsforhandlinger med Angela Merkels CDU i den ekstremt langvarige regjeringskrisen i Tyskland. Men Deutsche Welle skriver om hvor hardt presset SPD-leder Martin Schulz er fra sine egne for å få til en betydelig bedre avtale enn den som er skissert. SHUTDOWN, DAG 3: De forsøkte på overtid søndag, men det amerikanske senatet klarte å ikke å løse budsjettkrisa før arbeidsukas start. Statlige føderale etater mangler altså fortsatt finansiering i det klokka slår seks, og hundretusener av ansatte - inkludert over halvparten av staben i Det hvite hus - vil bli hjemme fra jobb i dag. Krisen kan tidligst løses klokka 18 i kveld, da Senatet samles for en ny avstemning.  Så dramatisk det enn kan høres ut, vil det ta litt tid før nedstengningen påvirker hverdagslivet til den jevne amerikaner. Samfunnskritiske tjenester, fra postombæring til flyplasser og militæret, holder det gåen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.