Nyhetsbrev mandag 21. januar: To nye statsrådposter til Frp og Høyre + Hvordan kom terrorsiktet russer seg til Oslo?

TYBRING-GJEDDE (NEI, IKKE HAN) I REGJERING: Det ser ut til å være avklart (via lekkasjer til de største mediene) at KrF får følgende statsrådposter:
  • Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad inn - Linda H. Helleland (H) ut
  • Landbruks- og matminister Olaug Bollestad inn - Bård Hoksrud (Frp) ut
  • Utviklingsminister Dag Inge Ulstein inn - Nikolai Astrup (H) ut (rokkeres til annet dep.)
I tillegg:
  • Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp - i dag statssekretær i olje- og energidep. og Christian T-Gs ektefelle) blir ny beredskapsminister (beredskap/samfunnssikkerhet og polar) i Justisdepartementet, der Tor Mikkel Wara (Frp) ser ut til å beholde justisminister-tittelen og ennå skal ha politisaker og utlendingssaker mv., ifølge NRK.
  • Visstnok opprettes det også en ny statsrådpost for digitalisering,underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som skal besettes av Høyre.
Ytterligere rokkeringer er ikke kjent i skrivende stund - Ifølge TV 2 endrer ikke Venstre på noen statsråder, og flere medier melder at Frp beholder sju statsråder totalt. Dag Inge Ulstein er tidligere byråd i Bergen, sexolog (behørig nevnt av VG) og sto på Hareides side i KrFs batalje om veivalget. Likestillingsfeltet, som inkluderer LHBT+, ser ut til å bli flyttet fra barne/familie til Trine Skei Grande. Eller, som NRK skriver: 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.