Nyhetsbrev mandag 19. november: KrF-ere krever oppvask etter VG-artikkel + Merkels

«THANKSGIVING 2018»: Det er liten tvil om at VGs bak-kulissene-artikkel om maktkampen i KrF og Kjell Ingolf Ropstads koordinering med Høyre, er den store snakkisen i det politiske milljøet i dag. Eller som fylkesleder Arne Willy Dahl i Akershus KrF sier til Aftenposten: «Det er foruroligende ting som kommer opp i VG i dag». (Sentralstyremedlem Karin Bjørkhaugkrever ekstraordinært landsstyremøte). Noen høydepunkter:

  • Ropstad forsikret sentrale personer i partiet så sent som 8. oktober at han var lojal til Hareide tross uenigheten om veivalget, og hadde beroliget Hareide personlig om at han ikke ville ha noen problemer med å gå inn i regjering på venstresida hvis det ble resultatet.  «Vi på rød side la hele vår strategi på den virkelighetsforståelsen at Ropstad ikke kom til å utfordre Hareides lederskap», sier en av VGs kilder.  Så, om kvelden 11. oktober var Ropstad og Olaug Bollestad i hemmelig møte med Erna Solberg, Bent Høie og Jan Tore Sanner på statsministerens kontor – like før Ropstad gjorde abortsaken til viktigste tema i den interne KrF-striden og utfordret Hareide langt mer direkte.
  • «Team Hareide var i sjokk», skriver VG om Ropstads tale til medlemsmøtet i Hordaland KrF 15. oktober, der han lanserte paragraf 2c, tvillingabort og bioteknologiloven som områder KrF kunne få gjennomslag på hos Høyre. Talen beskrives som «et svik» av kilder på rød side.
  • Det skal...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.