Mens KrF (4,2 %) bestemmer skjebnen til den norske regjeringen i ettermiddag, noterer Vladimir Putin et valgresultat på 76,7 prosent fra søndag (deltagelse ca. 67 %) og blir den lengstsittende russiske statslederen siden Stalin. (Gratulasjonene fra vestlige land lot vente på seg). Ellers:

KANTEN AV STUPET: Nå klokka 12 starter altså landsstyremøtet i KrF der partiet skal ta stilling til morgendagens mistillitsvotum mot justisminister Sylvi Listhaug. (KrF-ledelsen var i morges samlet i formøter). Egentlig er det bare å ignorere skyggeboksingen fra det siste døgnet og vente på avgjørelsen, men:

  • NRK.no har i mellomtida en god oversikt over alle gangene Knut Arild «imamsleiker» Hareide tidligere har tilgitt Listhaug og gått videre(noe som utvilsomt gjør mange KrF-ere frustrerte).
  • Erna Solberg har snakket med KrF-leder Knut Arild Hareide flere ganger i løpet av helga.
  • Civita-sjef og tidligere Høyre-minister Kristin Clemet skriver«Når man forårsaker så mye skade som Listhaug har gjort den siste uken og står i fare for å forårsake en hel regjerings fall, skulle man tro at man kanskje ville vurdere å bidra til å løse problemet, for eksempel ved å be om å få en annen statsrådspost eller ved å be om å få gå av. Men dette skjer neppe. Når man vekker så sterke sympatier og antipatier som Sylvi Listhaug gjør, befinner man seg på en måte i en boble der man får et overveldende inntrykk av å ha stor støtte».
  • «Mitt tips er at KrF kommer til å feige ut», skriver Christian Tybring-Gjedde (Frp) på Facebook, under overskriften «Støres politiske impotens». Han mener Ap-lederens «angivelige moralske indignasjon (...) er et spill for mediegallereiet». 
  • Frithjof Jacobsen i VG: «Solberg og Siv Jensen vil selvfølgelig peke på KrF og Støre som ansvarlige for sammenbruddet, men langt inn i Høyre og Frp vet de at det er Sylvi Listhaugs skyld. Det er hun som har opptrådt illojalt, satt seg selv foran regjeringen, og bevisst eller ubevisst dratt regjeringen til kanten av stupet».

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».