Nyhetsbrev mandag 19 februar: Tenåringene gjør våpenopprør i USA + nye detaljer i hjelpearbeider-skandale

Artikkelen vår om elektriske fly får mye skryt, etter at kollega Tora undersøkte Avinor-sjefens uttalelse om at all luftfart i Norge skal være elektrisk i 2040. Det går nok neppe. Ellers: TENÅRINGENE GJØR OPPRØR: Vi har blitt vant til at skolemassakre og andre massedrap med skytevåpen i USA, kan forsvinne fra medienes hovedoppslag etter under en uke. Men det er tegn til et noe lengre etterspill som reaksjon på at den tidligere elven Nikolas Cruz (19) skjøt og drepte 14 elever og tre lærere på Stoneman Douglas High School i Florida sist onsdag. Det er skoleelever selv som trenger gjennom tv-ruta og denne gangen nekter å la debatten om manglende restriksjoner på våpenkjøp, dø ut «This is about us begging for our lives; this isn’t about the GOP, this isn’t about the Democrats, this is about us creating a badge of shame for any politicians accepting money from the NRA and using us as collateral», sa Cameron Casky (17) på CNN i helga, med referanse til de mange politikerene som får valgkamppenger fra den kompromiss...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.