Nyhetsbrev mandag 15. januar: Regjeringsplattform, klima, rasisme, KrFU, #Metoo, overvåkning, YouTube

God morgen! Det ser ut til at de fleste rakk å gjøre seg ferdig med  «en stemme på Venstre...»-vitsene i går kveld, så får vi se når fordelingen av statsrådpostene blir kjent de neste dagene. Mer om blågrønt skifte straks. Først: Donald Trump i natt, om Shithole-gate«Nei, nei. Jeg er ikke en rasist. Jeg er den minst rasistiske personen du har intervjuet». (Han sa det samme i 2015, forøvrig, uten at det har blitt mer sant i mellomtida). VARSLEREN MELDTE SEG UT: «Dette er ikke mitt parti. Det er ikke trygt å være jente i KrFU» og «Alle andre partiledere har uttalt en beklagelse overfor varslerne i deres partier, men Knut Arild Hareide har ikke sagt et eneste ord», skriver Julie Sandstø (20) i Facebook-posten der hun begrunner hvorfor hun fredag kveld meldte seg ut av KrF og KrFU. Det skjedde en drøy måned etter at hun gikk ut i Aftenposten og fortalte om hvordan hun fra 2014 ble utsatt for langvarig trakassering av en eldre mann i partiet. I tillegg til kritikken mot enkeltpersoner i ledelsen, var det særlig Sandstøs beskrivelse av et helt ferskt landsstyremøte i KrfU som fikk folk til å sperre opp øynene i helga: «Jeg måtte sitte foran 30 mennesker mens jeg hikstgråt og prøvde å forsvare at jo, dette var trakassering. Og jo, jeg ble ikke hørt eller tatt alvorlig av ledelsen. Hele opplegget var som en rettsak. Alle medlemmene kunne ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.