Nyhetsbrev mandag 14. januar: Raja beskriver Frp-Amundsens innlegg som rasistisk + Löfven står uten flertall før statsministeravstemning

– DET HAN MENER ER «NORGE FOR HVITE NORDMENN»: Reaksjonene mot Per-Willy Amundsens rasistiske argumentasjon i barnetrygd-utspillet på TV 2 sist torsdag, som han knyttet til både regjeringsforhandlingene og Erna Solbergs nyttårstale, tyder på at både Frp-ledelsen og statsministeren denne uka må håndtere utsagnene om å «sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes» som en alvorlig sak.

  • Abid Raja (V) på Facebook«Det han mener er det velkjente slagordet «Norge for nordmenn», altså «Norge for hvite nordmenn»! Og i gamledager pleide vi til slikt å svare; nei til all rasisme - der du jobber der bor!»
  • Dagens Næringsliv (lederartikkel): «Amundsen viser ikke alle mennesker verdighet. Han vil ikke ha et samfunn bygd på likeverd. Han respekterer ikke menneskers egenart. Han vil ikke ha grenser for politikk. Han flørter med det totalitære. Og han vil basere politikk på etnisk opprinnelse. Altså noe Frp i prinsippet «tar sterkt avstand fra». Det bør Frp-leder Siv Jensen gjøre nå. Ikke bare i prinsippet. Men tydelig».
  • «(...) jeg synes alle barn som blir født er en berikelse. Flott oppsummering av vårt program fra DN» - Roy Steffensen (Frp) retvitrer lederartikkelen fra Dagens Næringsliv.
  • Herman Fåne, FpU-leder i Oslo: «Uttalelsene til Amundsen gjør meg både trist og redd. (...) går på tross av alle liberalistiske prinsipper». (Twitter)   «Bakgrunnen bygger på både skremmende og farlige tanker som nører opp under fremmedfrykten. (...) Det bør være en selvfølge at etnisitet ikke dras in...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.