Nyhetsbrev mandag 12. mars: Listhaug-saken minutt for minutt + Kina kan ha stjålet pasientinfo om 2,9 mill. nordmenn

Da du tok helg, så du neppe for deg at Jonas Gahr Støre skulle kalle statsministeren «dønn feig», eller at  flere Høyre-politikere skulle avkreveSylvi Listhaug en beklagelse overfor Ap. En recap av dramaet kommer nederst her, for de som satt og sov i t-banesporet etter Holmenkollen-opptøyene i stedet for å sitte klistret til Twitter (usikker på hva som er verst). Ellers: ENORMT ANGREP: Etterretningstjenesten frykter at Kina har stjålet pasientinfo om 2,9 millioner nordmenn, skrev vi i Filter Nyheter på fredag (uten nevneverdig interesse fra andre medier). Det er oppsiktsvekkende i lys av at helseminister Bent Høie og Helse Sør-Øst, helt siden hackerangrepet ble oppdaget 8. januar, har forsøkt å tone ned omfanget ved å si at «vi har ingen indikasjon på at pasientinformasjon har kommet på avveie»Les de oppsiktsvekkende uttalelsene fra E-sjef Morten Haga Lunde her. Ifølge mine kilder har norske sikkerhetsmyndigheter ikke blitt svekket i troen på at det var hackere som jobbet for den kinesiske staten som sto bak, og at de boltret seg i datasystemene så lenge at det trolig er umulig å finne ut akkurat hvilke opplysninger som ble hentet ut, eller hva de etterlot seg av såkalte bakdører i systemene. Det siste kan medføre enorme økonomiske kostnader i seg selv. Jeg har også snakket med amerikanske eksperter på kinesisk helse-hacking - legg merke til 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.