Årets majestetsfornærmelse er et faktum etter at USAs nye ambassadør i Norge, Kenneth J. Braithwaite,  uttalte til NTB at Donald Trump er «litt som kong Harald». Ellers:

SJEFEN SA NEI: Vladimir Putin ser ut til å ha satt en foreløpig stopper for det som i helga så ut til å bli en akutt eskalering av konfliktnivået mellom Israel og Iran inne i Syria. Den russiske presidenten ringte Benjamin Netanyahu lørdag ettermiddag, mens israelerne skal ha vært i ferd med å planlegge ytterligere militære angrep, ifølge Haaretz«Stillheten etter samtalen viser igjen hvem som er den egentlige sjefen i Midtøsten», skriver den israelske avisa om Putin.
Tidligere på dagen hadde antiluftskyts skutt ned et israelsk F16-som hadde sluppet bomber nær Damaskus, noe som skjedde kort tid etter at israelerne skjøt ned en iransk drone sendt fra syrisk territorium mot Nord-Israel. Israel svarte med sitt største luftangrep inne i Syria siden 1982 - bombing av iranske militære stillinger og den syriske hærens utskytingsramper for luftvernraketter ved den syriske hovedstaden.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

KRISEN VOKSER: Situasjonen i Venezuela er nå så ille at naboen i vest, Colombia, utplasserer 2000 ekstra soldater ved grensa for å få kontroll over strømmen av migranter. (Ingen overdrivelse - det er folkemengder ved grenseovergangene). – Colombia har aldri vært inne i noen lignende situasjon som den vi ser i dag, sier president Juan Manuel Santos, som legger skylda direkte på politikken til hans motpart i Venezuela, Nicolás Maduro. Antallet venezuelanere i Colombia har doblet seg, til 600 000, på under et halvår. De fleste har krysset grensen illegalt  og er bostedsløse, og mange har behov for medisinsk hjelp.