Nyhetsbrev mandag 11. november: Bolivias president går av + Nynazister trakasserte med «jødestjerne»

GÅR AV: Evo Morales gikk i går av som president i Bolivia etter at internasjonale observatører slo fast at hans omstridte valgseier for tre uker siden var skjemmet av valgjuks, og han selv mistet støtten fra politi- og militærledere. Presidenten oppga hensynet til ro og orden som årsak til avgangen, men omtalte samtidig situasjonen somet kupp, og etterlater seg en spent situasjon i det etnisk og sosiokulturelt delte landet – der det er høyst uklart hvem som tar over styringen. Siden valget den 20. oktober har Bolivia vært preget av såvel fredelige demonstrasjoner mot Morales’ forsøk på å klamre seg til makta på 14. året, som voldelige og rasistiske angrep mot regjeringsmedlemmer og deres familier. Presidenten var landets første med urinnvånerbakgrunn og forbindes med den «rosa bølgen» av venstreorienterte statsledere som kom til makta i Latin-Amerika etter tusenårsskiftet KRISE I MALMÖ: Den eskalerende gjengvolden i Malmö er er nå erklært som en såkalt «særskilt nasjonal hendelse» i Sverige etter at en 15 år gammel gutt ble skutt og drept og en jevnaldret gutt alvorlig skadet på lørdag. Bare minutter tidligere skjedde en eksplosjon som antas å ha vært en avledning før skytingen. Drapet topper en lang periode med bruk av eksplosiver og skytevåpen i rivalisering mellom kriminelle miljøer. Malmöpolitiet styrkes n...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.