Nyhetsbrev mandag 11. mars: Korona-krisen rammer hele det norske samfunnet

KORONA-KRISEN RAMMER HELE SAMFUNNET: Norge er nå  inne i en epidemi som vil overbelaste hele det norske helsevesenet, med enorme konsekvenser, om ikke smitteverntiltakene i befolkningen er svært vellykkede veldig raskt. Antall smittede er nå reellt mye høyere enn hva du ser gjengitt av VG (som er mer oppdatert enn FHI), på grunn av etterslep i testingen og uoppdagede smitteveier, og kan raskt være mangedoblet. Fagfolkene ute i helsevesenet strever med å få nordmenn til å forstå alvoret i krisen:  – Dette får vi ikke til med de eksisterende tiltakene. Nylig hørte vi italienske leger advare oss, at Norge må våkne opp. Vi må gjøre de tøffe tiltakene nå, ellers er det ikke en intensivseng ledig om folk får hjerteinfarkt eller slår hodet i asfalten, sier professor Dag Jacobsen, som er leder for intensivavdelingen ved Ullevål sykehus og en av flere sykehus-sjefer som krever strengere tiltak.

  • Folkehelseinstituttet anslår i sitt nye scenario at 2,2 millioner nordmenn kan være smittet i løpet av året, hvorav 733 000 blir syke. Helsemyndighetene holder ny pressekonferanse klokka 18 i kveld
  • Oslo kommune hever (i likhet med Bergen) beredskapsnivået, setter sentral kriseledelse og varsler flere nye tiltak. Blant annet er det nå eksplisitt forbud mot arrangementer med over 500 deltagere uavhengig om det er utendørs eller innendørs, i tillegg til at arrangementer med 100-500 må søke kommunen om de vil insistere på gjennomføring. Skoler og barnehager

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.