Nyhetsbrev mandag 11. juni: SD vinner innvandrervelgere + slik foregår Kim vs. Trump-møtet

INNVANDRERE OG LO-MEDLEMMER STYRKER SD: Også for Arbeiderpartiets søster i Sverige befester dramatiske meningsmålinger nå identitetskrisen, der Sverigedemokratene er den store vinneren. (SD har i flere ferske målinger fått over 20 prosent). I dag kom den siste «partisympatiundersøkelsen» fra statistisk sentralbyrå, som blant annet viser at:

  • LO-medlemmer flykter fra statsminister Stefan Löfvens parti. Nå knytter 38,5 prosent av de spurte fagforeningsfolkene seg til Sosialdemokratene,mot 46,4 prosent i november i fjor.
  • Sverigedemokratene øker kraftig blant medlemmer i LO – fra 20 til 24,9 prosent, og ser nå ut til å ha dobbelt så stor støtte i denne gruppen som i forkant av forrige valg
  • 12 prosent av velgere med utenlandsk bakgrunn sier at de sympatiserer med Sverigedemokratene, en økning fra forrige måling, mens Sosialdemokratene her mister støtte både blant kvinner og menn.
  • Blant menn er det nå like mange som sympatiserer med Moderaterna som med «Sosserna», mens sistnevnte hadde et fem prosentpoengs forsprang for et halvår siden.
Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! VANNSKILLE: G7-møtet endte altså lørdag med at Donald Trump slo seg helt vrang på Air Force One på vei fra Canada, trakk seg fra felleserklæringen og forverret splittelsen mellom USA og flere av landets viktigste alli...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.