Nyhetsbrev mandag 1. oktober: Forbud mot nazi-organisasjon i Finland + Knut Arild Hareides «judas-forræderi»

FORBUD MOT NAZI-ORGANISASJON: Andre rettsinstans i Finland har nå stadfestet forbudet mot den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen», i tråd med en tingrettsdom fra november i fjor. Begrunnelsen for forbudet fra Åbo hovrätt er blant annet at organisasjonen idealiserer fascisme og antisemittisme, krenker seksuelle minoriteters rettigheter og rangerer ulike raser. Retten vektla også at medlemmer er dømt for vold i forbindelse med DNMs aktiviteter, samtidig som det ikke leder til ekskludering fra organisasjonen, men tvert imot aksept eller godkjenning av voldshendelsene. Det var politiet som ba om forbudet. Finlands lovgivning for ideelle organisasjoner gjør det langt enklere å forby en bestemt forening enn i Norge og Sverige. (DNM har medlemmer i alle tre land).  Men hvis den ferske dommen blir stående, er det første gang siden 1970-tallet at finske myndigheter går til dette skrittet. Det er ikke gitt at høyesterett vil behandle saken om den blir anket, men det er uklart når forbudet tidligst kan bli iverksatt. «DET ULTIMATE FORRÆDERI»: Knut Arild Hareide har under en måned på seg til å overbevise partiet om at hans venstredreide strategi om å samarbeide med Ap og Sp (med støtte fra SV), er den beste regjeringsplanen for Kristelig folkeparti. 2. november blir det ekstraordinært landsmøte, der Hareide kan ende opp med å gå av hvis nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad og resten av motstanderne av forslaget vinner fram med en høyrekurs. Per i dag sier åtte av 16 fylkeslederne i KrF at de heller vil inn i Solberg-regjeringen, o...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.