Nyhetsbrev mandag 1. oktober: Forbud mot nazi-organisasjon i Finland + Knut Arild Hareides «judas-forræderi»

FORBUD MOT NAZI-ORGANISASJON: Andre rettsinstans i Finland har nå stadfestet forbudet mot den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen», i tråd med en tingrettsdom fra november i fjor. Begrunnelsen for forbudet fra Åbo hovrätt er blant annet at organisasjonen idealiserer fascisme og antisemittisme, krenker seksuelle minoriteters rettigheter og rangerer ulike raser. Retten vektla også at medlemmer er dømt for vold i forbindelse med DNMs aktiviteter, samtidig som det ikke leder til ekskludering fra organisasjonen, men tvert imot aksept eller godkjenning av voldshendelsene. Det var politiet som ba om forbudet. Finlands lovgivning for ideelle organisasjoner gjør det langt enklere å forby en bestemt forening enn i Norge og Sverige. (DNM har medlemmer […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.