Nyhetsbrev fredag 8. juni: Østerrike stenger moskeer + Macron i full klinsj med Trump på toppmøte-dagen

USA KAN BLI «EKSKLUDERT»: Emmanuel Macron maner til motstand mot amerikansk hegemoni i verdenshandelen og truer med at G7 fort blir G6 når toppmøtet i Canada i helga skal signere en – i utgangspunktet – felles erklæring. Den franske presidenten uttalte i går kveld at resten av landene ikke skal gå med på at Donald Trump vanner ut teksten, bare for å få signaturen hans. «Det plager kanskje ikke den amerikanske presidenten å bli isolert, men det plager heller ikke oss å signere en avtale mellom seks land om så skal være. Disse seks landene representerer verdier, et økonomisk marked med historisk tyngde bak seg og som i dag virkelig er en internasjonal styrke», tvitret Macron. Lykke til med toppmøtet. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! STENGER MOSKEER: Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz har kunngjort at flere utenlandskfinansierte moskeer i landet skal stenges og en rekke imamer utvises, som ledd i en innsats som skal «slå ned på politisk is...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.