Nyhetsbrev fredag 7. september: Attentat mot «Brasils Trump» + nye skandaler i Sveriges valgkampinnspurt

ATTENTATET: Den høyrepopulistiske brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro ble alvorlig skadet da han ble knivstukket under et valgkamparrangement i går kveld, men overlevde etter en operasjon.  Den pågrepne attentatmannen, Adelio Bispo de Oliveira, som tidligere har vært medlem av sosialistpartiet PSOL, skal ha sagt til politiet at han var sendt av gud for å ta livet av Bolsonaro. Ugjerningen kan i stedet ha økt sjansen betydelig for at «Brasils Trump» faktisk blir president. Han har flatet ut på meningsmålingene i det siste og skal på papiret tape duellen i andre valgrunde, men analytikerne tror at han nå sanker mange sympatistemmer og at han vil tjene på at det politiske klimaet blir enda mer polarisert. Som jeg har skrevet et par ganger før: Bolsonaro – populær etter løfter om lov og orden og frihandel – kaller seg selv en «sterk mann», er kjent for grovt homofobe, rasistiske og misogyne uttalelser, har hyllet landets tortur av fanger på 1970-tallet, snakker generelt varmt om militærdiktatur og blir sammenlignet med Geert Wilders og Marine le Pen. SALG AV STEMMER OG FLERE NAZI-AVSLØRINGER: Den skandalebefengte svenske valgkampen er i sluttspurten, og det er ikke partienes programmer som preger avisoverskriftene i dag heller, to dager før valgdagen:

  • SVT avslører at lokalpolitikeren Ali Khalil i Miljöpartiet de gröna i valgkampen tilbød to politikere fra Moderaterna å sørge for 3000 ste...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.