Nyhetsbrev fredag 7. juni: Hit gikk velgerne fra Dansk Folkeparti + Saudi-Arabia vil henrette politisk fange (18)

HØYREPOPULISTISK NØTT: Forsker Anders Ravik Jupskås har gjennomgått hvor velgerne som flyktet fra Dansk folkeparti tok veien. DF gikk fra 21,1 prosent oppslutning i 2015 og 37 mandater i Folketinget til bare8,7 prosent og 16 mandater etter mandagens valg. (Flere av partiets profiler er nå ute av parlamentet). I korte trekk: Både høyrepartiet Venstre og Socialdemokratiet lyktes trolig med å hente tilbake tidligere velgere fra DF, kanskje ved hjelp av overbud i innvandringspolitikken - henholdsvis 17 og 12 prosent av DFs 2105-velgere havnet i folden til Lars Løkke Rasmussens og Mette Frederiksens partier. Innvandringsmotstanderne i Nye Borgerlige, som stilte til folketingsvalg for første gang, stakk av med 9 prosent av forrige valgs DF-velgere (noe som utgjorde to tredeler […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.