FLEXTENSION: Britenes statsminister Theresa May har skrevet et brev til Europarådets president Donald Tusk der hun ber om en utsettelse av brexit til 30. juni. Samtidig melder britiske medier om at EU kan komme til å tilby en fleksibel ordning («flextension») der det blir mulig å utsette brexit opptil et år (en slik plan må i så fall godkjennes enstemmig av EU-toppmøtet i neste uke), men der britene kan forlate unionen tidligere dersom de blir enige om en utmeldingsavtale. En utsettelse til 30. juni vil innebære at Storbritannia avholder valg til EU-parlamentet i mai. Ifølge The Guardians kilder er det lite trolig at EU-landene går med på Mays forslag: Tusk skal blant annet ha uttalt at han ønsker en løsning der EU-landene slipper å forholde seg til stadige forespørsler om utsettelse.

«KAFFEKOPP-STRATEGI»: Arbeiderpartiet går mot sitt dårligste stortingsvalg siden 1924, dersom vi skal legge Kantar TNSs ferske måling for TV 2 til grunn (partiet gjorde det også enda dårligere på Norstats måling for NRK og Aftenposten onsdag denne uka).

Partiet har en oppslutning på 24,3 prosent i målingen der velgerne er spurt om hva de vil stemme i 2021, samtidig som bakgrunnstallene viser at 50 000 tidligere Ap-velgere nå vil stemme SV eller Rødt, mens 60 000 velger Senterpartiet.

Nettopp sistnevnte får en oppslutning på 16,9 (de har tidligere bare sett bedre Norsk Gallup/Kantar-tall i EU-årene 1993 og 94 - og fikk også 16,9 prosent i Norstat-målingen på onsdag). Trygve Slagsvold Vedum forklarer det hele slik: «Vi har hatt en kaffekopp-strategi, som har handlet om å reise rundt og servere kaffe, og få hverdagspraten med folk».