Nyhetsbrev fredag 5. april: «Flextension» + Sps kaffekopp-strategi + #Metoo-domstol

FLEXTENSION: Britenes statsminister Theresa May har skrevet et brev til Europarådets president Donald Tusk der hun ber om en utsettelse av brexit til 30. juni. Samtidig melder britiske medier om at EU kan komme til å tilby en fleksibel ordning («flextension») der det blir mulig å utsette brexit opptil et år (en slik plan må i så fall godkjennes enstemmig av EU-toppmøtet i neste uke), men der britene kan forlate unionen tidligere dersom de blir enige om en utmeldingsavtale. En utsettelse til 30. juni vil innebære at Storbritannia avholder valg til EU-parlamentet i mai. Ifølge The Guardians kilder er det lite trolig at EU-landene går med på Mays forslag: Tusk skal blant annet ha uttalt at han ønsker en løsning der EU-landene slipper å forholde seg til stadige forespørsler om utsettelse. «KAFFEKOPP-STRATEGI»: Arbeiderpartiet går mot sitt dårligste stortingsvalg siden 1924, dersom vi skal legge Kantar TNSs ferske måling for 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.