Nyhetsbrev fredag 4. oktober: Nye bevis mot Trump underbygger riksrett-planene + Ap-velgere positive til MDG-samarbeid

DØDELIG OPPRØR: På tross av landets oljerikdom lever millioner av irakere i fattigdom og uten tilgang på helsehjelp, utdannelse, strøm og rent vann, og de siste tre dagene har Bagdad og flere andre byer i Irak vært preget av tildels voldelige demonstrasjoner mot regjeringens manglende innsats mot blant annet arbeidsløshet og korrupsjon. Ifølge Reuters er minst 46 personer døde etter sammenstøt med sikkerhetsstyrker, som har skutt med skarpt mot demonstranter som har trosset det pålagte portforbudet. Statsminister Adel Abdel Mahdi stilte i går opp på TV for å advare mot å tro at det fantes en «magisk løsning» på landets problemer, men så lenge demonstrantene mangler noe klart definert lederskap myndighetene kan forhandle med, er det usikkert hva de kan gjøre på kort sikt for å roe gemyttene. RIKSRETT-NYTT Pjuh, her går det unna. Det viktigste siste døgn:

  • «Du kunne praktisk talt høre det kollektive gispet gjennom Washington. Republikanerne hadde brukt dagevis på å benekte det Trump akkurat innrømmet»skriver New Yorker, etter at presidenten – midt i riksrett-opptrapping – klarte å inkriminere seg på direktesendt tv i går (

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.