Nyhetsbrev fredag 31. august: Krisetall for Löfven ni dager før valget + avlyser nye Muhammed-karikaturer

VALGKAMPEN I SVERIGE - 9 DAGER IGJEN:
  • En fersk meningsmåling (avsluttet i går), tyder overhodet ikke på at Stefan Löfvens nye «gamechanger»–valgløfter fra tirsdag kan endre bildet av et krisevalg for partiet – trolig det verste noensinne. På byrået Inizios måling for Aftonbladet har Socialdemokraterna nå bare 23 prosent oppslutning. Men heller ikke Moderaterna, nå 19,5 prosent, klarer å gå fram (og har bare et drøyt prosentpoeng på Sverigedemokratenes 18,1 prosent). Bare ett prosentpoeng skiller den rødgrønne blokken fra de borgerlige. («Sosserna» har en åpenbar lekkasje til Vänsterpartiet, som i dag har hele ti prosent av de spurte i ryggen).
  • «Det pågår en stillingskrig ute på arbeidsplassene», sa LO-sjef Karl-Petter Thorwaldsson på en pressekonferanse i går der han igjen advarte sine 1,5 millioner medlemmer mot å stemme på Sverigedemokratene. Målinger har vist at Socialdemokraterne har tapt et stort antall fagforeningsmedlemmer til SD, og LO startet i vinter en massiv telefonkampanje for å nå opp mot en halv million medlemer enkeltvis med konkrete angrep på SDs politikk. På lederplass i avisa Dagens Nyheter får Thorwaldsson kritikk for å ikke i stedet påvirke SDs arbeidslivspolitikk direkte (LO nekter å ha dialog med partiet).
  • Moderaternas leder Ulf Kristersson repeterte forøvri...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.