Nyhetsbrev fredag 3. mai: Listhaug tilbake i regjering + Islamhater siktet for rasisme + Nazistene angrep politiet

SHE'S BACK: Sylvi Listhaug (Frp) gjør comeback i regjering og ble fredag utnevnt til ny eldre- og folkehelseminister etter Åse Michaelsen fra samme parti. Listhaug var eldrebyråd i Oslo kommune i perioden 2006-2011. Hun gikk av som justis-, beredskaps- og innvandringsminister i mars i fjor, da hennes Facebook-post om Arbeiderpartiets forhold til terrorister holdt på å felle hele regjeringen. Etter at Per Sandberg trakk seg fra alle verv i fjor høst, ble Listhaug konstituert som første nestleder i partiet (hun blir formelt valgt av partiets landsmøte, som begynner i ettermiddag). Flere har allerede rukket å reagere på comebacket: «At Listhaug nå blir statsråd igjen, ett år etter at hun måtte gå på grunn av Rødts mistillitsforslag, er først og fremst Erna Solbergs problem», sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes«Utnevnelsen må enten bety at Listhaug har tatt kritikken til seg, eller at Solberg har blitt presset til å ta henne inn i regjering», sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Parlamentarisk leder i KrF, Hans Fredrik Grøvan, håper «hun har tatt lærdom av situasjonen som førte til hennes avgang for 1 år siden og framover kan opptre samlende og ikke sette grupper opp mot hverandre». «KREVENDE VALGKAMP»: Partileder Siv Jensen måtte i 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.