SISTE: Statsministeren i Irak, som har vært preget av store og voldsomme demonstrasjoner mot myndighetene de siste to månedene, har fredag varslet at han går avAdil Abdul-Mahdi fratrer dermed sin stilling dagen etter at protestene blusset opp igjen og rundt 40 mennesker ble skutt av sikkerhetsstyrker sør i landet.

MELTDOWN: Det drar seg kraftig til i Storbritannia etter at Labour-leder Jeremy Corbyn tidligere denne uka svarte temmelig dårlig for seg i utspørring fra BBC-journalisten Andrew Neil. Statsminister Boris Johnson synes å velge en helt annen taktikk, nemlig å ikke stille til intervju i det hele tatt. Det til tross for at kringkasteren har avtaler med samtlige av de andre partilederne.

Torsdag kveld valgte Johnson også å droppe en partilederdebatt om klima hos Channel 4, som svarte med å sette opp en isskulptur av jordkloden med Det konservative partiets logo der Johnson skulle ha stått (de gjorde det samme for Brexit-partiets leder Nigel Farage, som heller ikke ville diskutere vår tids største utfordring).

Samtidig dukket brexit-minister Michael Gove uanmeldt opp med et eget kamerateam på slep i tv-kanalens resepsjon, der han lurte på muligheten for å få delta i debatten. Da svaret fra Channel 4 var at nei, dette var en partilederdebatt, begynte spinnet i sosiale medier: Jeremy Corbyn og Nicola Sturgeon nekter å debattere klima med en representant for toryene! Les vår oppsummering av det siste døgnet her – vi gruer oss litt til fortsettelsen.