Nyhetsbrev fredag 28. september: Hareides skjebnedag + skandalehøringen i Kongressen

FREDAGSBØNN OM SPERREGRENSEN: Halleluja! Klokka 13.45 holder Knut Arild Hareide landsstyretalen der han trolig/kanskje ikke/muligens skal si i klartekst hvem han vil Kristelig folkeparti nå skal søke samarbeid med – og/eller hvem han utelukker. Det skjer dagen etter at et gigantisk tretall prydet forsida av Vårt Land, der KrF har fått sin laveste oppslutning noensinne på Norstats måling for avisa – 3,0 prosent, altså. (3,0 % også hos Ipsos for Dagbladet). Klassekampen, stakkars, har ringt 81 av 113 lokallagsledere i de fem fylkene KrF fikk størst oppslutning i ved forrige valg. – Si hva du vil om Frp og de ekstreme meningene som av og til kommer fram fra dem. Men så har de tross alt en kristen grunnlinje, sier Geir Colbjørnsen, som leder Birkenes KrF i Aust-Agder. Men her er det mange sitater å ta av. For eksempel sier Kenneth Pedersen, leder i Eigersund KrF rett ut at han vil bytte partileder, mens leder Kristian Landro i Sauda Krf slår fast at SV er «mye mer spiselig enn Frp» – et synspunkt han deler med blant andre Lorentz Lunde i Tysnes og Helge Dyrkolbotn i Austrehim. Bård Inge Sørfonn, som leder Krfs lokallag i Fitjar, har den beste oppsummeringen: – Det blir spennende å se om vi i det hele tatt har et parti etter dette. Jeg er redd vi blir slitt i to. Regjeringen sørget for å, via Venstre-leder Trine Skei Grande, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.