KRF – 7 DAGER IGJEN – FROSTEN GRIPER OM RYGGRADEN: Det er utvilsomt den store Listhaug-dagen i Kristelig folkeparti.

  • «Dette er altså nestlederen og sannsynligvis den kommende lederen i det nest største partiet som mange av mine partifeller vil sitte i regjering med. Retorikken er så kald, så kompromissløs og så hjerterå at jeg ikke klarte å høre hele kvarteret ferdig. Jeg kjenner fortsatt frosten gripe om ryggraden. For jeg kjenner ikke igjen et KrF som syns dette er et godt lag å være på». (Sentralstyremedlem i KrF Hilde Ekeberg hørte Politisk kvarter med Sylvi Listhaug i går)
  • «De som mener det er lurt for KrF å gå i regjering med Frp, må også svare på hvordan man forholder seg til dette» (Sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug til Aftenposten)
  • Knut Arild Hareide til NRK«Sylvi Listhaug er god på å bekrefte og gi mange eksempler på at min analyse er riktig. (...) KrF må være veldig bevisste på hva slags valg de tar nå». 
  • «Jeg kjøper ikke premisset om at Sylvi Listhaug er Frp». (KrFU-leder Martine Tønnessen til Klassekampen om nestlederen i Fremskrittspartiet). 
  • Det er sannsynligvis første og siste gang fylkesårsmøter i KrF blir karakterisert som «superlørdag i norsk politikk», men imorra er det i hvert fall valg som avgjør fargen på en tredel av delegatene til landsmøtet.

 

MØRKT: Jeg overlater til The Economist å oppsummere de lite lystige alternativene i presidentvalget i Brasil søndag: «Brasilianerne står overfor et forferdelig valg. «Én kandidat i duellen 28. oktober er Jair Bolsonaro, en kongressrepresentant i sju perioder som omfavner diktatorer og skytevåpen, oppfordrer politiet til å drepe mistenkte, truer med å landsforvise sine motstandere og rakker ned på kvinner, svarte og homofile. Rivalen hans er Fernando Haddad, nominert av Arbeidernes parti på venstresida. Deres 13 år lange styre, fra 2003 til 2016, endte i en selvpåført økonomisk depresjon og avsløringer av at partiet sto for bestikkelser i enormt omfang, delvis for å forlenge grepet om makta». Magasinet mener det «neppe vil ende godt» hvis Bolsonaro blir valgt og får spillerom for sine autoritære tendenser: «Lovgivere, dommere, journalister og offentlig ansatte vil måtte jobbe hardt for å begrense skadene».