Nyhetsbrev fredag 26. januar: Giske-advokater, Trump-avsløring, masseovervåkning, netthets, Davos

God formiddag! Vi har publisert minst to Filter Nyheter-artikler du bør lese i dag, mer om det straks. ADVOKAT STANSET PRESIDENTEN: I fjor ble det gjerne avfeid som overdreven, dystopisk pessimisme da enkelte Trump-motstandere mente kongresspolitikerene burde gjøre seg klare til en situasjon der presidenten forsøkte å kvitte seg med selve lederen for for etterforskningen av Trump-valgkampen. Nå viser det seg at dette var i ferd med å skje allerede i juni. New York Times avslørte i natt at Trump den gang beordret Robert Mueller sparket, men at Det hvite hus' advokat truet med å gå av hvis det ble gjennomførtDet blir svært spennende å se reaksjonene i Washington, særlig hos republikanerne, når de står opp nå straks. Trump sjøl sier det er «fake news», noe som vanligvis betyr at et medieoppslag medfører hundre prosent riktighet. (Historien er forøvrig bekreftet av blant andre CNN og Politico uavhengig av NY Times). Varsku: Det kan også bli flere nivå med rabalder når Trump skal holde sin tale i Davos i 14-tida i dag. «America first»-budskapet er neppe på linje med frihandelstilhengerne i forsamlingen. (Selv om næringslivstoppene i går skrøt av Trumps hjemlige skattekutt). Dessuten er flere konferansedeltagere ventet å gå ut av salen i protest mot Trumps omtale av afrikanske land som «shithole countries» tidligere i måneden. PUSTEHUL...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.