INNVANDRINGSKUTT MOT POPULISME: Hillary Clinton vekker oppsikt både hjemme og ute etter et intervju med The Guardian der hun argumenterer for at europeiske land må møte høyrepopulismens frammarsj med å bremse innvandringen. «Jeg tror Europa trenger å ta grep om migrasjon fordi det var det som antente flammen», sier Clinton. Nesten-presidenten og den tidligere utenriksministeren gir Angela Merkel og andre europeiske statsledere ros for å ha vært sjenerøse, men: «man må kunne si at Europa har gjort sin del, og må gi klar beskjed om at «vi kommer ikke til å kunne fortsette å gi beskyttelse og støtte», fordi om vi ikke håndterer migrasjonsspørsmålet så vil det fortsette å ryste samfunnene».

ABORTEFFEKTEN:  Ap får 31,3 prosent oppslutning på Ipsos’ måling for Dagbladet – en framgang på 5,2 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake 3,2 til 23,1 prosent. KrF er nede på 3,3 prosent (men tilbakegangen på én prosent er innenfor feilmarginen), på nivå med Venstre som har 3,6 prosent oppslutning. Frp går fram, til 12,8 prosent.

TOTAL KOLLAPS: Det er egentlig litt rart om noen ble overrasket, siden Per Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde for lengst har tatt til orde for samarbeid mellom Frp og Sverigedemokratene. Men Ap-leder Jonas Gahr Støre var blant dem som reagerta da Frp-duoen i går la ut et gledesstrålende bilde av seg selv sammen med SD-leder Jimmie Åkesson under en komitéreise til Stockholm. «SD er de eneste som har en politikk som kan redde Sverige fra total kollaps. Allikevel gjør de andre partiene alt for å hindre dem i å få innflytelse», skrev Amundsen på Facebook.  «Fremskrittspartiet og Siv Jensen har brukt mye tid på å fri seg fra sammenlikninger med Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti. Men noen tettere omfavnelse (...) kan man vanskelig tenke seg»kommenterte Støre.