Nyhetsbrev fredag 23. november: Hillary Clintons formaninger om innvandring + Støre kritiserer Frp-«omfavning» av SD

INNVANDRINGSKUTT MOT POPULISME: Hillary Clinton vekker oppsikt både hjemme og ute etter et intervju med The Guardian der hun argumenterer for at europeiske land må møte høyrepopulismens frammarsj med å bremse innvandringen. «Jeg tror Europa trenger å ta grep om migrasjon fordi det var det som antente flammen», sier Clinton. Nesten-presidenten og den tidligere utenriksministeren gir Angela Merkel og andre europeiske statsledere ros for å ha vært sjenerøse, men: «man må kunne si at Europa har gjort sin del, og må gi klar beskjed om at «vi kommer ikke til å kunne fortsette å gi beskyttelse og støtte», fordi om vi ikke håndterer migrasjonsspørsmålet så vil det fortsette å ryste samfunnene». ABORTEFFEKTEN:  Ap får 31,3 prosent oppslutning på Ipsos’ måling for Dagbladet – en framgang på 5,2 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake 3,2 til 23,1 prosent. KrF er nede på 3,3 prosent (men tilbakegangen på én prosent er innenfor feilmarginen), på nivå med Venstre som har 3,6 prosent oppslutning. Frp går fram, til 12,8 prosent. TOTAL KOLLAPS: Det er egentlig litt rart om noen ble overrasket, siden Per Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde for lengst har tatt til orde for samarbeid mellom Frp og Sverigedemokratene. Men Ap-leder Jonas Gahr Støre var blant dem som reagerta da Frp-duoen i går la ut et gledesstrålende bilde av seg selv sammen med SD-leder Jimmie Åkesson under en komitéreise til Stockholm. «SD er de eneste som har en politikk som kan redde Sverige fra tota...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.