Nyhetsbrev fredag 21. september: Sandberg får 650 000 i etterlønn + Etterretningssjefens private hacking-alarm

  • Dette nyhetsbrevet kan du få gratis og reklamefritt rett i innboksen – klikk her!
NY MAY-SMELL: Britenes Brexit-forhandlinger går sånn passe. Torsdag ble statsminister Theresa May utsatt for det mediene beskriver som et bakholdsangrep (og som hun selv kaller «forhandlingstaktikk») da både EU-president Donald Tusk og Frankrikes president Emmanuel Macron mer eller mindre forkastet hennes mye omtalte Chequers-plan midt i EU-toppmøtet i Salzburg: Tusk slo fast at Mays plan «ikke vil virke», mens Macron sa at forslaget var «uakseptabelt» og brøt i tillegg med diplomatisk etikette: «De som sier at vi lett kan leve uten Europa, at alt kommer til å bli bra, og at det kommer til å gi store inntekter, er løgnere», sa Macron. Alt dette er dårlig nytt for May i forkant av De konservatives landsmøte i Birmingham om en uke. Én av konfliktene mellom EU og Storbritannia står om den irske grensen (les en god gjennomgang av alle utfordringene her), men mer overordnet er hele Chequers-forslaget, der May altså foreslår at Storbritannia forblir i et felles marked for varer, men ikke for kapital, arbeidskraft og tjenester, problematisk for EU-landene. «Ingen kan tilhøre det felles markedet hvis de ikke er med i det felles markedet», sa Angela Merkel under møtet i Salzburg. HACKET! Dagens rareste sak er at sjefen for Etterretningstjenesten, Mort...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.