Nyhetsbrev fredag 2. mars: E-tjenesten vedgår lagring om nordmenn + Trump: Handelskrig er topp

TILLITSBASERT SPIONASJE: På en lyttestasjon drevet i samarbeid med den amerikanske overvåkningstjenesten NSA, lagrer Etterretningstjenesten store mengder informasjon om nordmenn i Norge som de ikke har lov til å overvåke. Store deler av opplysningene om telefonsamtaler og internett-trafikk som har passert sivile satellitter, blir lagret i årevis. Det er kjernen i NRKs avsløring om det hemmelige militæranlegget «Victory Garden» ved Hønefoss i dag. E-tjenestens sjef Morten Haga Lunde bekrefter den svært kontroversielle innsamlingen, og begrunner den slik: «Det finnes ingen gode og mindre inngripende alternativer. Det er praktisk umulig å evaluere all rådata og slette det som ikke er av interesse». – Vi har vært usikre […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.