Nord-Koreas utenriksminister er i Stockholm i dag, der det er knyttet stor spenning til Sveriges rolle som mellommann før det bebudede møtet mellom Donald Trump og Kim Jong-Un. Ellers:

LISTHAUG-GATE, DAG 8:

  • Senterpartiet vil stemme for mistillit mot Sylvi Listhaug. Dermed kan KrF-leder Knut Arild Hareide ende opp med å bli Sylvi Listhaugs redningsmann – etter at justisministeren med sin opptreden i Stortinget i går provoserte fram støtte til Rødts mistillitsforslag mot henne, fra både Arbeiderpartiet, SV, MDG og nå altså Sp. Hareide var taus etter partiets gruppemøte i formiddag.
  • Selv om trangen til regjeringskrise er liten, er frustrasjonen mot Listhaug eksplosiv også i KrF. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold ba i går Listhaug trekke seg, i et innlegg på Facebook, mens sentralstyrevara Erik Lunde slo fast at Listhaugs innlegg i Stortinget «er dråpen som fylte det berømte begeret» og at «Det beste hadde vært om statsministeren og regjeringspartiene ryddet opp. Hvis det ikke skjer, kan ingen være forundret dersom Stortinget tar affære».  Fylkesleder i Oppland KrF, Toril Kristiansen mener at partiet bør støtte mistillitsforslaget.
  • Dagens Næringsliv skriver at Sylvi Listhaug trosset en avtale med statsministeren og gjorde endringer i manus like før hun gikk på talerstolen med den første famøse ikke-beklagelsen i Stortinget i går. Dette kommer altså på toppen av at justisministeren i flere dager nektet å fjerne det omstridte Facebook-innlegget og beklage offentlig selv om Erna Solberg hadde bedt om det.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».