Nyhetsbrev fredag 15. juni: Full asylkrise for Merkel + Listhaugs siste trumpisme

INTERN MIGRASJONSKRISE: Angela Merkels store innvandringsdrama, som  kan lede til slutten på koalisjonsregjeringen og Merkels avgang, preger alle tyske avisforsider i dag. I morges hadde hun ennå ikke komme til noen enighet med innenriksminister Horst Seehofer om nye asyltiltak. Kjernen i konflikten er at CSU (presset av innvandringsfiendtlige AfD i kommende valg) vil starte bortvisning av asylsøkere på grensa hvis de tidligere er registrert i et EU-land – uten å vente på Merkels arbeid for å komme fram til omforente regler i EU på et toppmøte om to uker. (Der utfallet er helt i det blå i dagens klima). I går holdt de to respektive partiene, CDU og CSU, krisemøter mens parlamentet avventet situasjonen, før Seehofer kunngjorde at han kan komme til å innføre innstramminger på grensa egenhendig på mandag. Hvis han faktisk trosser Merkel direkte, må forbundskansleren velge mellom å stanse ham (og miste støtten fra CSU) eller å bøye av. Tyske kommentatorer mener saken er den største trusselen mot Merkel som statsleder i løpet av de 13 årene hun har hatt roret. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! SYLVI OG SIGØYNERNE: «Listhaug, som Trump, eier ingen skam. Hvor lenge kan Høyre og Venstre samarbeide med et parti som i realiteten frontes av en propagandist?» spør 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.