Nyhetsbrev fredag 14. desember: Lyspunkt i klimaforhandlingene + En av pavens fremste menn kjent skyldig i overgrep

– MYE VERRE ENN WATERGATE: Donald Trump er nå under etterforskning på så mange ulike fronter at det har blitt vanskelig å holde styr på. Men Richard Nixons tidligere advokat, som selv var en nøkkelperson i Watergate-skandalen, oppsummerer det ganske greit på Twitter«Trump’s campaign. Trump’s transition. Trump’s inauguration. Trump’s presidency. Plus Trump & family. All are now under state and federal criminal and civil investigations. This is much more damning than Watergate, and it is just getting started». USANT HOS RESETT: Vi har faktasjekket en tekst der Resetts ivrige skribent Jan Simonsen (ja, han Jan Simonsen) skriver at «60 prosent av nederlandske voldtektsmenn er muslimer», uten å ha dekning for det overhodet. Les artikkelen vår her, inkludert hva Simonsens forklaring er. GODE KLIMANYHETER? Kina signaliserte tidligere i dag at de kan snu en av de kinkigste konfliktene i klimaforhandlingene og enes med EU, ifølge Climate Home News. Tidligere har Kina, sammen med India og andre store utviklingsland (med dertil hørende utslipp), ment at de skal ha andre og mildere kuttregler enn rike land. Kompromisset kan gå ut på følgende: Utviklingsland får en «flexibillett» for når de må etterleve standardreglene. Det settes en «siste frist»-dato for innrullering. EU forventer at Kina er med fra start, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.