Nyhetsbrev fredag 12. april: Bergensvalg «går til helvete» + Assange-sak «kan ta årevis» + Søviknes kan rykke opp

AVHØRT PÅ NYTT: Tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen, som Politiets sikkerhetstjeneste i midten av mars siktet for å ha diktet opp en straffbar handling og siden mistenkte i samtlige av trussel-sakene, ble mandag denne uka avhørt på nytt, skriver NRK. Ifølge Bertheussens forsvarer John Christian Elden er ikke siktelsen utvidet - han regner for øvrig med at «alt henlegges samlet ut fra hva som foreligger, det vil si ikke foreligger, per i dag»PST har ikke kommentert dette eller saken for øvrig. NYE ROLLER: Sylvi Listhaug og Terje Søviknes er innstilt som første og andre nestleder i Fremskrittspartiet. Førstnevnte måtte trekke seg fra jobben som justisminister i fjor - og ble konstituert nestleder etter at Per Sandberg trakk seg fra alle verv. Søviknes gikk av som olje- og energiminister i august og er tilbake som ordfører i Os. Han ble valgt til nestformann i partiet allerede for 20 år siden, men trakk seg i 2001 etter å ha innrømmet seksuell omgang med en beruset 16-åring under et landsmøte i FpU. Søviknes mener samleiet var frivillig, kvinnen mener hun ble voldtatt. Saken ble henlagt av politiet, og en begjæring om gjenopptakelse ble i fjor avvist av både 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.