AVHØRT PÅ NYTT: Tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen, som Politiets sikkerhetstjeneste i midten av mars siktet for å ha diktet opp en straffbar handling og siden mistenkte i samtlige av trussel-sakene, ble mandag denne uka avhørt på nytt, skriver NRK. Ifølge Bertheussens forsvarer John Christian Elden er ikke siktelsen utvidet - han regner for øvrig med at «alt henlegges samlet ut fra hva som foreligger, det vil si ikke foreligger, per i dag»PST har ikke kommentert dette eller saken for øvrig.

NYE ROLLER: Sylvi Listhaug og Terje Søviknes er innstilt som første og andre nestleder i Fremskrittspartiet. Førstnevnte måtte trekke seg fra jobben som justisminister i fjor - og ble konstituert nestleder etter at Per Sandberg trakk seg fra alle verv. Søviknes gikk av som olje- og energiminister i august og er tilbake som ordfører i Os. Han ble valgt til nestformann i partiet allerede for 20 år siden, men trakk seg i 2001 etter å ha innrømmet seksuell omgang med en beruset 16-åring under et landsmøte i FpU. Søviknes mener samleiet var frivillig, kvinnen mener hun ble voldtatt. Saken ble henlagt av politiet, og en begjæring om gjenopptakelse ble i fjor avvist av både stats- og riksadvokaten. Kvinnen har søkt om voldsoffererstatning, men advokat Jannicke Keller-Fløystad opplyser til Filter Nyheter at de ennå ikke har fått svar.

POLITISAK: Stortingets administrasjon anmelder stortingsrepresentanten Hege Haukeland Liadal (Ap) etter at Aftenposten tidligere denne uka avslørte at hun har levert fiktive reiseregninger for over 60 000 kroner. - I denne vanskelige saken, synes jeg det er ryddig at politiet har en gjennomgang. Jeg har gjort feil og er lei meg for det, skriver Haukeland Liadal på Facebook.

«GÅR TIL HELVETE»: 16,9 prosent av bergenserne vil stemme på«Folkeaksjonen nei til mer bompenger» i kommunevalget til høsten, viser en fersk meningsmåling fra Respons Analyse i Bergens Tidende. Bykset på ti prosentpoeng gjør lista til byens tredje største parti. «Helt eksepsjonelt», skriver kommentator Frøy Gudbrandsen. Meningsmålingen ble gjennomført noen dager etter at 15 nye bomstasjoner i byen ble satt i drift.