KLIKKE LITT I VINKEL: Finansminister Siv Jensen tjuvstartet i morges regjeringens presentasjon av stortingsmeldingen «Muligheter for alle. Fordeling og sosial bærekraft» - som opposisjonen har skrudd opp forventningene til - ved å slå fast at innvandring er årsaken til både økt ulikhet og barnefattigdom i Norge.

dagens VG sier Jensen at «økningen i barnefattigdommen består nesten utelukkende av barn med to innvandrerforeldre» og at partiene på venstresiden «lider av snillisme»«Når bare hver tiende kvinne fra Somalia er i vanlig jobb, da forteller det om hvor mislykket integreringen har vært», sier Frp-lederen.

Påstanden om at de fattige er årsaken til at fattigdom finnes (vi bare antar at venstresiden leser Jensen slik) får Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen til å «klikke litt i vinkel», som hun selv skriver på Facebook«Her har Siv Jensen i seks år gitt nesten hele kaka til milliardærene, og nå ber hun vanlige folk passe seg før innvandrerne tar kakestykket deres».

I Politisk kvarter i morges ville også SV-leder Audun Lysbakken ha fokus over på de rikeste: «Siv Jensen er finansminister for den økonomiske eliten i Norge. Hun har gitt svære penger til milliardærene og hun er ute etter tåkelegging og bortforklaring. Ulikhetene i Norge øker av flere grunner, ikke minst at de rikeste drar ifra».

En som er «enig i det aller meste av problembeskrivelsen til Jensen», er Aps Anette Trettebergstuen, som likevel slår fast at det snart «må være slutt på at Frp blåser ut angrep i hytt og vær uten å ta ansvar for at dårlig inkludering og sysselsettingspolitikk skjer på deres vakt».

Stortingsmeldingen legges fram klokken 12.30 - både Jensen, Trine Skei GrandeJan Tore Sanner og Kjell Ingolf Ropstad vil være til stede.

HJALP SVIGERSØNNEN: Donald Trump overkjørte både CIA, andre etterretningstjenester og Det hvite hus’ sjefsadvokat da han beordret sin stabssjef om å gi Jared Kushner sikkerhetsklarering på øverste nivå i fjor, skriver New York Times i dag. Presidenten har tidligere avvist at han hadde noen rolle i klareringa, som har gitt hans egen svigersønn tilgang til USAs best bevoktede statshemmeligheter og mest sensitive etterretningsinformasjon.