Nyhetsbrev fredag 1. februar: USA går ut av viktig atomvåpen-avtale + Røkke kan tjene milliarder på omstridt høyhus

INVITASJON TIL VÅPENKAPPLØP? USA suspenderer nå den viktige atomvåpen-nedrustningsnavtalen med Russland fra 1987 som omfatter mellomdistanseraketter, kunngjorde utenriksminister Mike Pompeo i ettermiddag. Begrunnelsen er at Russland «gjennom flere år» har brutt vilkårene i den såkalte INF-avtalen og slik «satt millioner av europeere og amerikanere i større fare». (NRK har en gjennomgang av detaljene her). Trump-administrasjonen har i flere måneder varslet at USA var klare til å ta dette skrittet, men nå trer suspensjonen i kraft fra i morgen – noe som innebærer at USA trekker seg helt ut av avtalen om 180 dager hvis ikke amerikanerne innen da er fornøyd med innrømmelser på russisk side. NATO […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.