Nyhetsbrev: Forsvarsministeren tordner mot lekkasjer og IS-lederen som oppfordret til Europa-terror er drept

(Dette er webversjonen av et daglig nyhetsbrev som du kan få rett i innboksen din, gratis og reklamefritt). Donald Trumps møte med Mexicos president (som tidligere har sammenlignet Trumps retorikk med Hitlers) og hans påfølgende tale om innvandring i kveld kommer helt sikkert til å forløpe ukontroversielt og friksjonsløst. Ellers: – Manipulere demokratiske prosesser I dag skriver Klassekampen at Ine Eriksen Søreide helt siden i fjor høst har jobbet ut fra et mandat som skyver de virkelig store bevilgningsøkningene i Forsvaret til etter 2020 (lenge etter valget neste år). I dag, i en pause fra budsjettkonferansen, understreker hun at det kommer en «betydelig økning» også i 2017. Dette er tredje dag på rad forsvarsministeren må forholde seg til opplysninger om langtidsplanen som stammer fra vanligvis hemmelige regjeringsnotater – dokumenter som også ble lekket til en rekke Høyre-politikere fra en mystisk avsender under landsmøtet i april. «Det begynner etter hvert å bli en vane at det kommer lekkasjer i forbindelse med viktige beslutninger, og det er åpenbare forsøk på å manipulere demokratiske prosesser. Det har ikke lyktes så langt, og det kommer heller ikke til å lykkes denne gangen», sier Eriksen Søreide. I Politisk kvarter i morges uttalte hun at hun «ikke har noe bilde av» hvem som står bak lekkasjene.   Hemmelig maktkamp og 9/11-konspirasjonsteorier Oslo-imamen Zulqarnain Sakandar Madni (43)

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.