Nyhetsbrev onsdag 14. november: Dette skjer etter Brexit-skjebnemøtet klokka 15 + Regjeringskrisen i Sverige er komplett

BREXIT ELLER MAYDAY: Nå er det alvor! Theresa May holder hastemøte i regjeringen klokka 15 for å få ryggdekning for utkastet til skilsmisseavtale framforhandlet med EU. I forkant informerer hun ministrene én og én for å overbevise dem om at det ikke var mulig å få et bedre resultat. Framtredende Brexit-tilhengere betegner imidlertid den lekkede delen av utkastet som et svik, og ministrene som har støttet å forlate unionen er under intenst press. De hadde i morges et eget fraksjonsmøte. Eks-minister og May-rival Boris Johnson kaller avtalen «totalt uakseptabel» og sammenligner Storbritannias posisjon der med «en vasallstat». Brexit-banden vil bli svært lite begeistret for hovedoppslaget i The Times i dag, der lekkasjer fra en briefing gitt EU-ambassadørene indikerer at EU-forhandlerne føler seg trygge på at Mays innrømmelser i overgangsløsningene (som skal reforhandles i 2020) gjør at unionen «beholder all kontroll» og har den beste forhandlingsposisjonen i fortsettelsen. (Noen av ambassadørene rykket i morges ut for å brannslukke og avviser avisas framstilling). Forutsatt at regjeringen er enig med seg selv i ettermiddag, kommer hele det 400 sider lange juridiske avtaleutkastet til å bli offentliggjort sammen med et politisk rammeverk for det framtidige forholdet mellom EU og Storbritannia. Samtidig vil May holde en pressekonferanse og starte arbeidet med å overbevise  velgerne, resten av partiet og et parlamentsflertall i forsøket på å beholde statsministerjobben. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.