BREXIT ELLER MAYDAY: Nå er det alvor! Theresa May holder hastemøte i regjeringen klokka 15 for å få ryggdekning for utkastet til skilsmisseavtale framforhandlet med EU. I forkant informerer hun ministrene én og én for å overbevise dem om at det ikke var mulig å få et bedre resultat. Framtredende Brexit-tilhengere betegner imidlertid den lekkede delen av utkastet som et svik, og ministrene som har støttet å forlate unionen er under intenst press. De hadde i morges et eget fraksjonsmøte. Eks-minister og May-rival Boris Johnson kaller avtalen «totalt uakseptabel» og sammenligner Storbritannias posisjon der med «en vasallstat». Brexit-banden vil bli svært lite begeistret for hovedoppslaget i The Times i dag, der lekkasjer fra en briefing gitt EU-ambassadørene indikerer at EU-forhandlerne føler seg trygge på at Mays innrømmelser i overgangsløsningene (som skal reforhandles i 2020) gjør at unionen «beholder all kontroll» og har den beste forhandlingsposisjonen i fortsettelsen. (Noen av ambassadørene rykket i morges ut for å brannslukke og avviser avisas framstilling).
Forutsatt at regjeringen er enig med seg selv i ettermiddag, kommer hele det 400 sider lange juridiske avtaleutkastet til å bli offentliggjort sammen med et politisk rammeverk for det framtidige forholdet mellom EU og Storbritannia. Samtidig vil May holde en pressekonferanse og starte arbeidet med å overbevise  velgerne, resten av partiet og et parlamentsflertall i forsøket på å beholde statsministerjobben. Følg The Guardians gode direkteblogg her.

NEDSTEMT AV ALLIANSEPARTNERNE: Går det mot nyvalg i Sverige? Moderaternas leder Ulf Kristersson startet onsdagen med å tape statsministeravstemningen i Riksdagen, 195-154. Det var forsåvidt ventet, siden han fremdeles bare har støtte fra Kristdemokraterna og Sverigedemokratene. Men etter at Liberalerna og Centerpartiet gjorde alvor av å forkaste en regjeringsløsning avhengig av SD-støtte, er splittelsen i den borgerlige alliansen ugjenkallelig – det er første gang siden 1978 at et borgerlig parti stemmer ned en statsministerkandidat på høyresida.– Det er den alvorligste krisen i Alliansen jeg har vært med på i mine år i politikken. De neste ukene setter dens framtid på prøve, sa Kristersson etter at resultatet var formalisert.
Nå kan svenskene få den mildt absurde situasjonen at Stefan Löfven blir sendt til statsministeravstemning mot sin vilje (fordi også han vil tape i dagens situasjon) samtidig som partiet hans mener Centerpartiets Annie Löof heller skal få ballen i regjeringssonderingene. (Eller hva man nå kaller kaoset på dette stadiet). Neste steg avgjøres av «stortingspresident» Andreas Norlén i morgen.

SISTE: Astrid Søgnen går av som utdanningsdirektør i Oslo 1. desember etter den intense maktkampen med skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).