Nyhetsbrev 26. august: Amnesty avdekker tusenvis av uforklarlige dødsfall i Qatar

UFORKLARLIGE DØDSFALL: Qatarske myndigheter har ikke klart å finne en troverdig forklaring for nær syv av ti dødsfall blant gjestearbeiderne for fotball-VM i Qatar 2022, viser en fersk rapport fra Amnesty. Rapporten dokumenterer at Qatar har latt være å etterforske tusenvis av dødsfall, til tross for at dødsfallene kan henge sammen med arbeidsforholdene i ekstrem varme kombinert med fysisk anstrengende arbeid. I stedet beskriver de qatarske myndighetene at dødsfallene kommer av «naturlige årsaker» eller den vagt definerte betegnelsen «hjertesvikt». Disse dødsårsakene fratar etterlatte familier, som ofte sliter med svært trang økonomi fra før, muligheten til å få kompensasjon etter å ha mistet personen som også er deres hovedinntektskilde. «Myndighetene i Qatar unndrar seg selv og arbeidsgiverne ansvar for disse menneskene når vi vet at de kanskje har omkommet på jobben. Og det må vi til bunns i», sier John Peder Egenæs, generalsekretær for Amnesty Norge, til VG. Filter Nyheter har tidligere skrevet om tyske Benjamin Best som har gått undercover for å dokumentere arbeidsforholdene blant gjestearbeiderne i Qatar. Les artikkelen her VARSLER MOT FRP-POLITIKER: Dagbladet er kjent med at det har kommet flere varsler om uønsket seksuell atferd mot en Frp-politiker som stiller til valg i høstens stortingsvalg. Avisen har snakket med kvinner som sier de har fåt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.