Nyhetsbrev 23. mai: Trump firer på atombombe-krav + Siv Jensen i sukker-krangel med Sp

THE ART OF THE DEAL: Verdens beste forhandler, Donald Trump, sier nå at det ikke er sikkert at møtet med Kim Jong-un skjer 12. juni likevel. Dessuten går han allerede tilbake på kravet om at hele Nord-Koreas atomvåpen-arsenal må bort i samme vending. (Nord-koreanernes offisielle posisjon for øyeblikket er en gradvis og gjensidig nedrustning på Koreahalvøya). «Trumps uttalelse framstår mer som et forsøk på å beholde møteavtalen med Kim enn en endring av politikk. Men samtidig som gesten kanskje avverger en snarlig avvisning fra Kim, viser det at Trump er villig til å gi fra seg det som i flere måneder har vært grunnposisjonen i forhandlingen med Nord og at Det hvite hus ennå famler etter en strategi tre uker i forkant», skriver New York Times. Det hvite hus  – der Trump er svært smigret over at en håndfull lojalister i det republikanske partiet mener han fortjener Nobels fredspris – har forøvrig allerede produsert minnemynter for møtet mellom de to statslederne, der diktator Kim er avbildet ved siden av Trump med tittelen «supreme leader».

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.