Nyhetsbrev 18. mai: Terrortiltalt 16-åring «mente det egentlig ikke»

– MENTE DET IKKE: «Inshallah jeg skal starte med jihad snart», skrev den syriske 16-åringen i en chat på Telegram i perioden der PST mener han begynte å forberede terrorangrep i Norge med gift eller eksplosiver. Gutten har nektet å la seg avhøre av politiet og forklarte seg for første gang da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett. Gutten framstiller det som at krypterte chat-meldinger med en antatt IS-tilhenger som PST avdekket, ikke var bokstavelig ment.     – Han snakket med meg og ga meg oppskrifter og forklarte meg hvordan. Jeg var ikke så veldig interessert. Etter en stund begynte han å insistere igjen. Det var etter det at jeg skrev en del ting jeg egentlig ikke mente, sa 16-åringen i retten ifølge NRK.     Han hevder at giftblandingen han faktisk lagde etter nettdialogene ikke skulle brukes. – Jeg lagde den bare av nysgjerrighet, jeg ville lage et eller annet. Jeg hadde ikke til hensikt å skade noen, sa han i retten i dag. 16-åringen avviste også at eden han sverget til IS for å få tilgang til lukkede nettgrupper faktisk gjør ham til deltager i organisasjonen. – SKAL KNUSES:  Etter avsløringene i Filter om koblingene mellom partiet Alliansen

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.